Indonesische krabbetjes

Wie liever minder pikant eet, moet het zaad uit de chilipeper verwijderen voor u de peper in de marinade doet.

Voor 4 personen:

4 eetlepels plantaardige olie

4 eetlepels vers citroensap

4 eetlepels ketjap

1 eetlepel vloeibare honing

1 dessertlepel gemalen koriander

1 dessertlepel fijngehakte verse gember

1 fijngehakte verse chilipeper

1,5 kilo krabbetjes

Doe alle ingrediënten behalve de krabbetjes in een langwerpige, ondiepe schaal en meng goed. Doe er de krabbetjes in en wentel ze door de marinade. Dek de schaal af en laat een aantal uren of een nacht marineren. Keer de krabbetjes af en toe om. Neem het vlees uit de marinade en schik op een rooster in een ondiepe ovenschaal. Bewaar de marinade. Zet de krabbetjes circa 1 1/4 uur in een op 170 graden Celsius voorverwarmde oven. Bedruip de krabbetjes af en toe met de marinade. Keer de krabbetjes om en bedruip weer met de marinade. Zet ze nog vijftien minuten terug in de oven.

    • Kim Maclean