Duitse chemie zette minder om

FRANKFURT, 11 FEBR. De chemische industrie in Duitsland heeft vorig jaar weliswaar iets meer geproduceerd, maar de omzet is verminderd met ruim 2 procent tot ongeveer 176 miljard mark.

Positieve impulsen kwamen er alleen uit het buitenland, zo heeft het verbond van de chemische industrie vandaag laten weten. In eigen land was de chemische sector het slachtoffer van een conjuncturele dip, zeker tot halverwege het afgelopen jaar. Voor dit jaar houden de chemiebedrijven rekening met een iets positievere ontwikkeling, die vooral drijft op de export. Dat komt onder meer door een voorziene verzwakking van de Duitse mark. Aan de vermindering van de werkgelegenheid kwam in de Duitse chemie nog geen einde, hoewel het tempo ervan minder snel ging dan voorheen. Volgens schattingen hadden vorig jaar 518.000 mensen werk in de chemie, 3,3 procent minder dan in 1995. (DPA)