Correcties & Aanvullingen

Buikdans

In het artikel Buikdans met het hart (in de krant van donderdag 6 februari, Agenda pagina 1) stond een aantal voorstellingen onjuist aangekondigd. De dansavond in het Werktheater in Amsterdam, georganiseerd door de Stichting Dunya (020-6169178), heeft niet op 29 juni plaats, maar op 15 juni. Op 29 juni treedt Mariska Assink op in De Badcuyp in Amsterdam (020-6759669) en op 6 juli zijn er twee optredens van Yamila in de Stadsschouwburg in Heerlen (telefonische inlichtingen: 00-32-41795245 in Luik, België).

Boekenprijs

In tegenstelling tot wat een woordvoerder van het ministerie van OC&W in het artikel Nuis wil vaste boekenprijs versoepelen (in de krant van vrijdag 7 februari, pagina 8) meldde, werkt staatssecretaris Nuis niet aan een 'versoepeling en modernisering' van de vaste boekenprijsregeling, maar aan 'vereenvoudiging en modernisering'. Aan deze vernieuwde regeling wordt sinds vorig jaar gewerkt; de inhoud ervan wordt in de loop van de volgende maand bekendgemaakt.

Jenny Tuin

In het artikel Ritmische taal (in de krant van vrijdag 7 februari, pagina 8) werd, naar aanleiding van een vertaalkundig probleem, opgemerkt: “Letterlijk [betekent dat]: 'de gezwollenheid/pafferigheid van rijzend deeg'.” Ten onrechte. Paul Beers, auteur van de necrologie, schreef in werkelijkheid: “Letterlijk: 'de gezwollenheid/opgeblazenheid van rijzend deeg'.” De vertaling 'pafferigheid' was nu juist de vondst van Jenny Tuin.

Hans Wessels

In het artikel Een omhoogverende weg (in de krant van vrijdag 7 februari, Cultureel Supplement pagina 9) is de hoofdpersoon aangeduid met Frits van Waard. Dit moet zijn: Hans Wessels.

Gezin in Zaken

In de rubriek Gezin in Zaken (in de krant van zaterdag 8 februari, pagina 19) staat dat de schrijver aandelen Aegon verkoopt “op 148,10 gulden, zijnde de koers op donderdag plus de optiepremie”. Dit moet zijn: de schrijver verkoopt op 122,90 gulden, zijnde de som van de uitoefenprijs (90 gulden) en de optiepremie (32,90).

Duisenberg

In de rubriek De Haagse Staat (in de krant van maandag 10 februari, pagina 2) staat dat Duisenberg na zijn ministerschap snel uit de Kamer vertrok naar De Nederlandsche Bank. Dit is onjuist. Duisenberg maakte eerst een kortstondige overstap naar de hoofddirectie van de Rabobank en ging daarna naar De Nederlandsche Bank.