ABN Amro claimt schade bij De Telegraaf

ROTTERDAM, 11 FEBR. ABN Amro wil schadevergoeding van het dagblad De Telegraaf naar aanleiding van een artikel vanochtend over een nieuwe 'mega fraudezaak' bij de bank, ter grootte van 140 miljoen gulden. ABN Amro ontkent en eist rectificatie.

Het bericht over de fraude volgt op een eerder artikel in De Telegraaf over een fraude op het kantoor aan de Amsterdamse Sarphatistraat. Dit dwong ABN Amro te bevestigen dat deze fraude fors groter is dan tot dan toe bekend. Krant en bank verschillen overigens van mening over de omvang: 185 miljoen gulden zegt De Telegraaf, enkele tientallen miljoenen volgens ABN Amro.

ABN Amro vindt dat de laatste berichtgeving over de mega fraude de goede naam en reputatie van de bank aantast. Zij zal daarvoor een schadevergoeding van de krant eisen. Volgens de bankwoordvoerder beginnen toezichthouders op banken tot in de verste uithoeken van de wereld zich te roeren naar aanleiding van het laatste fraudebericht. De zaak op het kantoor Sarphatistraat was de derde grote fraude in twee jaar bij ABN Amro.