Overvallers opgepakt na achtervolging

DOETINCHEM, 10 FEBR. De politie heeft zaterdagmiddag twee Amsterdammers gearresteerd die eerder die middag een geldloper van Geldnet hadden overvallen en in een vluchtpoging met een auto over de kop sloegen. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Arnhem na een achtervolging over de A12.

De overval had plaats in de Raadhuisstraat in het centrum van Doetinchem. Onder bedreiging van een vuurwapen dwong een overvaller de geldloper zijn geldcassette af te geven. Na een korte worsteling liet de medewerker van Geldnet de cassette los. Hij raakte niet gewond. De overvallers, 23 en 24 jaar oud, vluchtten in een rode auto. Zij reden bij Zelhem de A12 richting Arnhem op.

De politie achtervolgde de overvallers met auto's en motorfietsen. Op de A12 bereikten motorrijders van de politie, die vlak achter de overvallers reden, snelheden van 180 kilometer per uur. Tussen de knooppunten Velperbroek en Grijsoord ter hoogte van Arnhem maakten de overvallers met de vluchtauto een stuurfout. De auto reed tegen de vangrail, sloeg over de kop en belandde in de berm.

Een motoragent greep een overvaller die wilde vluchten. Hij boeide de man aan de vangrail. De andere overvaller, die ook uit de gekantelde wagen was geklommen, richtte een vuurwapen op de agenten. Die wisten de man echter te overmeesteren. Er is niet geschoten, aldus een politiewoordvoerder. De overvallers raakten lichtgewond. Zij zijn ingesloten in het politiebureau in Doetinchem. De geldcassette is teruggevonden.