Nutricia roept in Frankrijk voeding terug

ROTTERDAM, 10 FEBR. Milupa Fankrijk, dochter van het voedingsmiddelenconcern Nutricia, heeft in overleg met de Franse gezondheidsautoriteiten besloten “een kleine hoeveelheid” babyvoeding van het merk 'Lemiel 2' terug te nemen in verband met eventuele besmetting met de salmonella-bacterie.

Vorige maand haalde Nutricia in Engeland melkpoeder uit de handel nadat een aantal baby's met de salmonella-bacterie besmet was geraakt, mogelijk als gevolg van de consumptie van die melkpoeder. Die melkpoeder is, net als de Franse partij die nu wordt teruggehaald, afkomstig uit dezelfde fabriek, die van Milupa in het Franse Colmar. “Bij het voorval in Engeland is statistisch verband gelegd tussen enkele Salmonella-gevallen en de Milupa-fabriek in Frankrijk”, aldus Nutricia in een gisteren verspreid persbericht.

Op last van achtereenvolgens de Engelse en de Franse autoriteiten is de fabriek enige tijd stilgelegd voor onderzoek. Er is evenwel geen causaal verband aangetoond tussen de baby-voeding en de salmonella-infecties, aldus een woordvoerder van Nutricia. “Maar om elk risico uit te sluiten wordt nu in Frankrijk het produkt dat in juli 1996 is geproduceerd uit de markt genomen”, aldus de zegsman. De omstreden babyvoeding is volgens een woordvoerder van het concern niet op de Nederlandse markt te koop.