Australische verbetert eerste buitenrecord '97

ROTTERDAM, 10 FEBR. Midden in het indoorseizoen sneuvelde het afgelopen weekeinde het eerste wereldrecord atletiek in de openlucht van 1997. In Melbourne schroefde de Australische Emma George haar eigen record polshoogspringen naar 4,50 meter. Dat was vijf centimeter hoger dan op 14 juli '96. Het was de zesde keer in veertien maanden dat de voormalige circusartieste het record verbeterde.

Binnen evenaarde Robin Korving tijdens wedstrijden in Gent het Nederlands record 60 meter horden met 7,84 seconden. Hij eindigde als derde. De richttijd van de KKNAU voor de WK is 7,74.

Voor het begin van de indoorwedstrijden in Dortmund hebben vier Griekse atleten voor opschudding gezorgd door een dopingcontrole op hardhandige wijze te weigeren. Het ging onder anderen om Elkaterini Thanou, Europees indoorkampioene 60 meter. Toen controleur Wengoborski van de IAAF een poging ondernam om de Grieken tot een controle te bewegen, werd hij tegengewerkt. “Plotseling stonden twee spierkolossen voor hem”, verklaarde een ooggetuige.“Ze schudden hem door elkaar en drukten hem tegen een pilaar. Die sprintster griste haar spullen bijeen en maakte dat ze wegkwam. De rest vluchtte direct daarna.”