Ajax verliest en wint in toernooi Roma

ROME, 10 FEBR. Een week voor de hervatting van de competitie is Ajax aan de betere hand, maar verre van hersteld. Tevergeefs zoekt de formatie van Van Gaal nog naar de vorm. Dat bleek gisteren eens te meer tijdens een internationaal toernooi in Rome. Ajax won in wedstrijdjes van 45 minuten weliswaar van Borussia Mönchengladbach (1-0), maar kwam schromelijk tekort tegen AS Roma (1-2).

De terugkeer in de basis van de lang geblesseerden Blind, Litmanen en Witschge scheelde behoorlijk, maar de drie vedetten zijn nog niet op hun oude niveau. Ofschoon de Fin met vlagen aantoonde er dicht bij te zitten. Litmanen scoorde tegen Borussia op fraaie wijze na drie minuten. Roma, dat Borussia met 3-0 versloeg, had weinig problemen met Ajax. Totti maakte in de negentiende minuut 1-0, waarna Candela in de 23ste minuut de stand uitbouwde tot 2-0. Vijf minuten voor tijd leefde Litmanen weer even op en lobde de bal fraai naar Overmars, die de eindstand op 2-1 bepaalde.