Achterstand Barça op Real nu al acht punten

ROTTERDAM, 10 FEBR. Hoe lang mag Bobby Robson nog blijven zitten bij Barcelona? De miljoenenclub staat na de gevoelige 2-0 nederlaag in de derby tegen Espanyol nu al op acht punten van Real Madrid. “It's never over till it's over”, reageerde Robson na de wedstrijd. Maar hij zal ook beseffen dat het niet eenvoudig zal zijn deze achterstand nog in te halen. De bekerwinst op Real van vorige week is daarbij slechts een kleine troost.

Barcelona werd geveld door twee benutte strafschoppen van de Roemeen Florian Raducioiu. De eerste penalty was een dubieuze, arbiter Davila zag een handsbal van de Portugese Barcelona-verdediger Couto. De tweede strafschop was wel terecht. Blanc velde Espanyol-aanvoerder Lardin. De scheidrechter speelde een grote rol in de laatste derby in stadion Sarria, dat binnenkort zal worden afgebroken. Davila stuurde in de 21ste minuut Figo van het veld met zijn tweede gele kaart. Ook dat was een twijfelachtige beslissing. Heel Barça was woedend op de arbiter. “Mijn opvoeding staat mij niet toe commentaar op de leiding te geven”, zei de Engelse heer Robson.

Real had daarentegen het geluk van een kampioen. De koploper had het niet makkelijk in badplaats Alicante tegen Hercules. Real kwam al na zes minuten met 1-0 achter. Binnen een kwartier stonden de bezoekers al weer voor. Mijatovic en uitblinker Clarence Seedorf - met een afstandsschot - zorgden voor de doelpunten. Nog voor rust werd het 2-2. In de tweede helft bezorgde Raul zijn club de zege met 3-2.

Eén trainer uit de Spaanse competitie kan in ieder geval al naar huis. Welshman John Toshack is opgestapt bij Deportivo la Coruña dat tegenvallend speelt. Voorzitter Agusto Cesar Lendoiro maakte bekend dat een akkoord is bereikt over de ontbinding van het contract met de oefenmeester dat tot 30 juni liep. Toshack had het bestuur donderdag te kennen gegeven weg te willen. Assistent Jose Manuel Corral volgt zijn Britse baas voorlopig op.