VS op riante 2-0 voorsprong

ROTTERDAM, 8 FEBR. De ploeg van de Verenigde Staten heeft een voortvarende start gemaakt in de eerste ronde van het Davis-Cuptoernooi. De Amerikanen kwamen gisteren in en tegen Brazilië op een riante 2-0 voorsprong. De winnaar van de ontmoeting in Ribeirao Preto speelt in de tweede ronde tegen Nederland of Roemenië.

MaliVai Washington bezorgde de Amerikanen het eerste punt. De verliezend Wimbledon-finalist verloor de eerste set van Gustavo Kuertin (3-6), maar herstelde zich. Met 7-6, 7-6 en 6-3 trok hij de partij naar zich toe. Jim Courier verdubbelde de score in het tweede enkelspel. Hij versloeg Fernando Meligeni met 3-6, 6-1, 6-4, 4-6 en 6-4.

Op Mallorca won Spanje beide enkelspelen in het duel tegen Duitsland. Carlos Moya, vorige maand nog verrassend finalist bij de Australian Open, rekende in drie sets af met Marc-Kevin Goellner, 6-4, 6-3 en 6-3. In de tweede partij won Albert Costa met evenveel gemak van Hendrik Dreekmann, 6-4 6-1 6-4.

Marc Rosset moest gisteren meer strijd leveren. De Zwitserse kopman won in een zinderende vijfsetter van Magnus Larsson. De Zweed werd in Lulea met 13-11 in de vijfde set verslagen. Kopman Thomas Enqvist trok de stand daarna gelijk door een zege op Lorenso Manta. Eerder op de dag verraste Australië titelverdediger Frankrijk. Patrick Rafter versloeg Cedric Pioline, Mark Woodforde bedwong Arnaud Boetsch.