'Son of Tarzan' beschuldigd van meer verkrachtingen

AMSTERDAM, 8 FEBR. De afdeling jeugd- en zedenzaken van de politie Zaanstreek-Waterland zoekt mogelijke slachtoffers van de 45-jarige Zoka van A.

De uit Pakistan afkomstige man, ook bekend als de variëté-artiest Son of Tarzan, werd afgelopen woensdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Haarlem in verband met de verkrachting van een 24-jarige Amsterdamse. Inmiddels hebben vijf vrouwen aangifte gedaan wegens aanranding en/of verkrachting tegen de in Edam woonachtige man. De politie vermoedt dat hij zich aan nog meer aanrandingen en/of verkrachtingen heeft schuldig gemaakt.

In het Amsterdamse advertentieblad Via Via zocht Van A. contact met meisjes en vrouwen tot 22 jaar die zich voor driehonderd gulden wilden laten beschilderen (body-painting). Hij werd op 28 januari van dit jaar aangehouden door de politie. Volgens de politie heeft Van A. ook via De Telegraaf jonge vrouwen opgeroepen voor “artistieke lichaamsfoto's”. De politie waarschuwt met klem niet op dergelijke advertenties in te gaan.

Van A. is eerder veroordeeld voor zedendelicten. In 1986 werd hij in Langedijk (NH) aangehouden en herkend als de 'verkrachter van Langedijk' die in de jaren tachtig vrouwen in de duinen met een mes bedreigde en verkrachtte. Vermomd met pruik, en met een landkaart in de hand, deed hij alsof hij de weg was kwijtgeraakt.