Man doodt zes mensen in N-Zeeland

WELLINGTON, 8 FEBR. Een 24-jarige man in Nieuw-Zeeland heeft vanochtend ten minste zes mensen doodgeschoten en nog eens vijf mensen verwond. Volgens de politie, die de dader heeft gearresteerd, zou het gaan om iemand die is behandeld voor psychiatrische problemen.

De schietpartij gebeurde in het plaatsje Raurimu, aan de rand van het Tongariro National Park, midden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De berichten over de toedracht waren tegenstrijdig. Gemeld werd dat de man een of enkele van zijn slachtoffers zou hebben gekend. De schietpartij had plaats bij of in een berghut van het Leger des Heils. De man werd aangehouden in een nabijgelegen oerbos, waar de politie hem naakt aantrof.

Het is de vierde massale schietpartij in Nieuw-Zeeland in de jaren negentig. In totaal kwamen daarbij 29 personen om het leven. Vorig jaar doodde een man in Tasmanië 35 mensen.

    • Hans van Kregten