Bejaardenoorden roepen hulp overheid in

Als de overheid niet met extra geld komt, gaan volgens de Woon Zorg Federatie honderd bejaardenhuizen over enkele jaren failliet. Verzorgingstehuis De Bundeling in Ruurlo is één van de honderd.

'We kunnen een werkloze academicus niet terstond het verwijt maken dat hij zich niet wil laten omscholen tot uitbener in de vleesindustrie'', aldus F. Zandberg, Hoofd Juridische Zaken bij de Deventer GSD. 'Als je zo'n academicus meteen op MBO-niveau zet, waar blijf je dan met de werkloze MBO-ers? Als je hem meteen als uitbener laat solliciteren, wat doe je dan met de werkloze uitbeners? We proberen alles per geval te bekijken. Bij een werkloze kinderverzorgster zoeken we, in samenwerking met het Arbeidsbureau, bijvoorbeeld eerst naar alternatieven die niet al te ver van haar opleiding en bekwaamheden afstaan. Je kunt dan denken aan medewerkster in een speelgoedwinkel, op een afdeling personeelszaken, in een kindertehuis.''

    • André Ritsema