Beaphar koopt branchegenoot Bogena

Beaphar uit Raalte, één van de grootste producenten van diergenees- en verzorgingsmiddelen in Europa, neemt branchegenoot en aartsrivaal Bogena uit het Gelderse Hedel over.

Door de acquisitie stijgt de omzet van Beaphar tot ongeveer 125 miljoen gulden, terwijl het aantal werknemers met ongeveer 60 toeneemt tot 275.

Beaphar, eigendom van directeur H. Aa, verwerft in eerste instantie een belang van ongeveer 50 procent in Bogena. De resterende aandelen koopt Beaphar over vier jaar.

Bogena is nu nog eigendom van het driekoppige managementteam. Het bedrijf telt 36 werknemers en realiseert een omzet van ongeveer 25 miljoen gulden. Beide bedrijven richten samen een nieuwe verkooporganisatie op, Beaphar Bogena, waardoor in Raalte en Hedel 25 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan.

Beaphar, één van de grootste fabrikanten van vlooienbanden ter wereld, richt zich voornamelijk op de produktie en ontwikkeling van diergenees- en verzorgingsmiddelen, terwijl Bogena een sterke positie heeft op het gebied van verkoop- en distributie. Beide merknamen blijven gehandhaafd.