Winstsprong Landré & Glinderman

Landré & Glinderman in Vianen heeft vorig jaar volop geprofiteerd van het goede investeringsklimaat. De handelsonderneming in kapitaalgoederen heeft aanzienlijk meer machines verkocht en de winst daardoor flink kunnen opvoeren.

De netto winst steeg in 1996 met 43 procent tot 4,15 miljoen gulden. De omzet was met 150,8 miljoen gulden bijna een kwart hoger. De orderontvangst steeg met 20 procent tot 148,7 miljoen gulden. Het boekjaar werd afgesloten met 18,9 miljoen in de orderportefeuille, tegenover 19,4 miljoen eind 1995.

Het ziet er naar uit dat de (mogelijke) klanten van Landré & Glinderman dit jaar opnieuw flink investeren in kapitaalgoederen. Indien deze vooruitzichten uitkomen, zal de netto winst opnieuw hoger uitkomen, zo verwacht de directie. Voor de aandeelhouders heeft de directie 3 gulden dividend per aandeel in het vat, 8 dubbeltjes meer dan vorig jaar.