Toch sociaal plan bij Superclub

De 140 medewerkers van de Nederlandse Superclub-winkels kunnen toch een afvloeiingsregeling krijgen. De bonden zijn gisteren een sociaal plan overeengekomen met de directie op het Belgische hoofdkantoor van Superclub.

Het personeel van de 22 Nederlandse vestigingen verliest zijn baan omdat moederbedrijf Philips de keten van cd- en video-winkels sluit en er geen overnamekandidaat is.

De medewerkers in Nederland zouden hierdoor al per 1 april op straat komen te staan. Het sociaal plan rekt die termijn op tot 1 juni. Het personeel krijgt naast achterstallig salaris een brutobedrag van 4300 gulden mee. Werknemers die drie jaar of langer bij Superclub hebben gewerkt ontvangen daarnaast nog één maandsalaris extra. Hetzelfde geldt voor personeel boven de dertig.

De bonden leggen het sociaal plan vrijdag voor aan het personeel. Dat dreigde vorige week met actie omdat Philips niet wilde praten over een afvloeiingsregeling. Collega's van de 61 Belgische vestigingen hadden al wel een sociaal plan.

De bonden sluiten niet uit dat bij de zieltogende winkelketen alsnog een staking uitbreekt als het personeel de regeling afwijst.