GESTOOFDE WORTELS MET SALIE

Dit gerecht kan ook gemaakt worden in combinatie met bleekselderij.

Voor 4 personen:

3/4 kilo winterwortel

2-3 sjalotten

6 blaadjes salie

150 gram mager gerookt spek in stukjes

30 gram boter zout, peper

Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd of knip de salie in smalle reepjes. Bak de spekjes in de boter lichtbruin. Voeg de sjalotsnippers toe en bak ze kort mee zonder ze te laten kleuren. Roer de wortels en de salie door de spekjes. Schenk 1 1/2 deciliter water (of kippenbouillon) in de pan. Laat de wortels met een deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Controleer tussentijds of er een scheutje water bij moet. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Lekker bij rollade, varkensfilet of karbonades.

    • Annelène van Eijndhoven