Franse tennissers op achterstand

SYDNEY, 7 FEBR. Titelverdediger Frankrijk heeft vanmorgen in Sydney een slechte start gemaakt in het Davis-Cuptoernooi. De Australische tennisploeg won beide enkelspelen en heeft een verrassende 2-0 voorsprong genomen. De Fransen moeten de resterende drie partijen winnen om zich voor de kwartfinales in de wereldgroep te plaatsen.

De Australiër Patrick Rafter won de eerste partij tegen Cedric Pioline, die na vier uur en een kwartier net tekort schoot: 3-6, 6-7, 6-4, 7-5 en 6-4. In de tweede enkelpartij had de Australiër Mark Woodforde weinig moeite met zijn Franse opponent Arnaud Boetsch. In anderhalf uur won de dubbelspecialist de eenzijdige partij met 6-4, 6-4 en 6-3.

Fashanu weigert te getuigenWINCHESTER, 7 FEBR. John Fashanu weigert te getuigen in de omkopingszaak waarin hij een van de verdachten is. Het bewijs tegen hem is volgens zijn advocaat te mager. De voormalige speler van Wimbledon staat, onder anderen met Bruce Grobbelaar en Hans Segers, in Winchester terecht voor het manipuleren van uitslagen van voetbalwedstrijden. Het enige woord dat Fashanu tot dusver sprak was: onschuldig. Meer is hij ook niet van plan te vertellen. Dat hoeft ook niet, want in de Britse rechtspraak hoeft een verdachte niet te getuigen of zich te laten onderwerpen aan een kruisverhoor. “Bewijs maar dat hij het heeft gedaan, John nodigt iedereen uit dat te doen”, aldus zijn advocaat.