Failliete reisorganisator Van Nood overgenomen

Reisorganisator en busbedrijf Van Nood uit Amsterdam, dat begin deze week failliet ging, wordt overgenomen door twee bedrijven. Daardoor kunnen alle reeds geboekte reizen doorgaan. De twee overnemende bedrijven zijn Bovo en Oostenrijk, die ieder de helft van de aandelen nemen van een doorstartende Van Nood.

In deze constructie gaat het oude Van Nood failliet. Er wordt een nieuw bedrijf opgericht dat de activiteiten overneemt.

Overigens zetten Bovo en Oostenrijk alleen de activiteiten van Van Nood als reisorganisator voort. De touringcarafdeling wordt niet overgenomen. Bedoeling is dat het doorgestarte Van Nood reizen organiseert die met bussen van Bovo en Oostenrijk worden uitgevoerd.

Bovo en Oostenrijk nemen 35 van de 55 Van Nood-werknemers over, onder wie een aantal chauffeurs. De chauffeurs treden bij Bovo of Oostenrijk in dienst, het kantoorpersoneel komt in dienst bij de nieuwe onderneming.