Electrolux verkoopt Husqvarna

Het Zweedse concern Electrolux verkoopt de fabrikant van naaimachines Husqvarna aan de investeringsmaatschappij Industri Kapital. Over de prijs is slechts meegedeeld dat die Electrolux een boekwinst oplevert van 600 miljoen kroon (150 miljoen gulden).

Husqvarna maakt hoogwaardige naaimachines en heeft in die sector een sterke internationale positie. Het bedrijf telt 700 werknemers en is winstgevend. De omzet bedroeg vorig jaar 850 miljoen kroon (215 miljoen gulden).

Electrolux verkoopt Husqvarna omdat het zich wil concentreren op zijn kernactiviteit. Het concern is de grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa. Electrolux voert behalve de eigen merknaam onder meer Zanussi, en kocht in 1994 de divisie huishoudelijke apparaten van het Duitse AEG.

Industri Kapital is één van de grootste investeringsmaatschappijen in Noord-Europa. De onderneming stak sinds 1989 geld in achttien bedrijven.