De boze theepot

De Boze Theepot had knallende koppijn bij het opstaan. Het leek wel of z'n deksel doormidden werd gezaagd! Het leven was maar niks zonder bediende.

Geen geur van knapperige broodjes uit de magnetron, geen koele vruchtennectar in de ijskast. Slechts een hompje kaas met muizentunnels achter de broodtrommel. Waar zou die arme Samovar zijn? Misschien zat hij wel ergens in een kelder vastgebonden!

De deurbel rukte hem uit zijn overpeinzingen. Tot z'n niet geringe schrik stond er een grote politieagent voor z'n tuit. 'We zijn bezig met een buurtonderzoek naar Russische vluchtelingen, Boze Theepot,' zei hij op barse toon. 'Vertel maar op, als je er eentje weet te zitten.' 'Ga maar rondsnuffelen bij Buurman Koffiekan!' opperde de Boze Theepot. 'Hij gedroeg zich heel verdacht, gisteravond...'