Affaire VVCS draait om Kluivert

ARNHEM, 7 FEBR. Peter Gerards en Sigi Lens zijn opgetreden als agenten bij de commerciële zaken van voetballer Patrick Kluivert. Hiervoor hadden ze toestemming van hun werkgever, de VVCS. Dit zegt mr. P. de Kerf, raadsman van het tweetal.

Gerards en Lens werden vorig week ontslagen bij de spelersvakbond. Volgens voorzitter Van Seggelen hadden ze zich persoonlijk verrijkt, hetgeen niet past bij de huisregels van de organisatie. De Kerf zegt dat nu één ding geheel duidelijk is: “Mijn cliënten hebben nooit geld verdiend aan een transfer.”

Volgens de advocaat heeft Van Seggelen schriftelijk ingestemd met het feit dat Lens en Gerards voor extra diensten voor Kluivert beloond mochten worden.

Kluivert zelf heeft inmiddels laten weten de mening van zijn zaakwaarnemers te delen. Volgens raadsman De Kerf staat het eventuele reclame-contract van de bij Ajax vertrekkende speler geheel los van de club waar hij binnenkort tekent.

Van Seggelen ziet geen enkele reden het ontslag van zijn twee medewerkers in te trekken. Het door hem ondertekende contract waarmee Lens en Gerards schermen, zegt de VVCS-voorzitter in grote haast en te goeder trouw ondertekend. “De VVCS kan niet tolereren dat haar werknemers van derden een beloning of welke vergoeding dan ook, bedingen, die op hun eigen bankrekening terecht komt”, zegt Van Seggelen in een persbericht.