Vendex verkoopt catering-belang

Vendex-dochter Abilis ontdoet zich van haar 50 procents belangen in de cateringbedrijven Restoplan en Le Grand Bernard. Het is de bedoeling dat de aandelen overgaan naar het Franse Générale de Restauration, dat al enkele jaren de resterende belangen in beide ondernemingen bezit.

Abilis is vooral actief in de schoonmaaksector. De Vendex-dochter ziet de belangen in catering niet als kernactiviteit en doet er om die reden afstand van. Générale de Restauration is in de catering juist marktleider in Frankrijk en heeft in Europa een vooraanstaande positie. Door de beoogde overname wil dit bedrijf zijn positie in deze sector verder verstevigen. Doel is de marktpositie van Restoplan en Le Grand Bernard te verbeteren en beide ondernemingen te laten profiteren van de kennis van het aanstaande moederbedrijf.

Niet bekend