Suharto in top-10 rijkste Aziaten

CANBERRA, 6 FEBR. De familie Suharto is goed voor een vermogen van 6,3 miljard dollar (11,6 miljard gulden). Daarmee is zij opgerukt van de 93e naar de negende plaats op een ranglijst van de allerrijksten in Azië die de krant The Australian vandaag heeft gepubliceerd. Het is een publiek geheim dat de Indonesische president met zijn drie zoons en drie dochters uitgebreide commerciële belangen heeft in binnen- en buitenland.

Het is een imperium dat sectoren omvat variërend van telecommunicatie, transport, energie, olie, chemie, vastgoed tot detailhandel. Vier van de zes kinderen staan kandidaat voor de parlementsverkiezingen die in mei worden gehoudenn. De lijst is gebaseerd op jaarverslagen, mededeling voor beurzen, analistenrapporten en krantenartikelen. Maar onduidelijk is waarom de Suharto's ineens zo sterk zijn gestegen. Nummer een op de ranglijst is onveranderd sultan Hassanal Bolkiah van Brunei, wiens op olie gebaseerde vermogen wordt geschat op dertig miljard dollar. (Reuter)