Schalken door misverstand niet welkom in Ahoy'

ROTTERDAM, 6 FEBR. Het tennistoernooi van Rotterdam, dat maandag 3 maart in Ahoy' begint, heeft drie spelers uit de top-tien op de deelnemerslijst staan. De Kroaat Ivanisevic, de Rus Kafelnikov en de Nederlander Krajicek.

Titelverdediger Ivanisevic is met de tweede plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde. Kafelnikov is vijfde. Naast Krajicek spelen ook de Nederlanders Siemerink, Haarhuis, Eltingh en Van Scheppingen. De laatste twee komen binnen op een wild-card.

Geen plaats is er vooralsnog voor Sjeng Schalken. De Limburger verkeerde in de overtuiging dat zijn manager hem had aangemeld voor Rotterdam. Buitendijk evenwel vernam dat Schalken het circuit in de Verenigde Staten bleef volgen en niet voor Rotterdam naar Europa wilde terugkeren. Door die communicatiestoornis staat Schalken niet op de deelnemerslijst. Vorige week vroeg hij tevergeefs om een wild-card.

Toernooidirecteur Buitendijk wil zijn laatste wild-card achter de hand houden voor een speler van naam. “Geen type Henman maar een echt grote jongen. We hebben nog wat geld over, dus we kunnen nog een topper contracteren.”

Van de topspelers zijn in de eerste week van maart alleen Sampras, Chang, Becker, Muster en Enqvist nog vrij. Sampras heeft te kennen gegeven niet naar Europa te willen komen. Hij neemt de eerste week van maart vrij om zich voor te bereiden op de super-9-toernooien van Indian Wells en Key Biscayne.

Het deelnemersveld in Rotterdam bestaat uit: Ivanisevic (Kro/2), Kafelnikov (Rus/5), Krajicek (Ned/6), Stich (Dui/19), Siemerink (Ned/21), Corretja (Spa/25), Pioline (Fra/26), Haarhuis (Ned/27), Boetsch (Fra)/31), Korda (Tsj/33), Ulihrach (Tsj/38), Rusedski (Eng/39), Prinosil (Dui/40), Damm (Tsj/49), Furlan (Ita/51), Alami (Mar/56), Johansson (Zwe/62), Radulescu (Dui/63), Kucera (Slw/66), Arazi (Mar/69), Forget (Fra/72), Vacek (Tsj/74), Carbonell (Spa/75), Van Herck (Bel/86), Raoux (Fra/95), Van Scheppingen (Ned/WC 102), Eltingh (Ned/WC 326). Het veld wordt aangevuld met vier qualifiers en één wild card. (ANP)