SALADE VAN PAPRIKA EN KNOLVENKEL

Voor dit recept hebt u geroosterde, gepelde paprika's nodig. Zet de paprika's op een bakplaat en zet die circa 15 minuten onder een voorverwarmde grill tot ze geblakerd zijn. Keer de paprika's regelmatig om tijdens het roosteren. Dek de geblakerde paprika's af met een vochtige, schone theedoek of stop ze in een papieren zak en sluit die. Laat de paprika's afkoelen en pel en ontzaad ze vervolgens boven een schaal waarin u het vocht opvangt. Dit heerlijke vocht kunt u in de dressing gebruiken.

Voor 6 personen:

2 rode paprika's, geroosterd, ontveld, zaad en zaadlijsten verwijderd

6 eetlepels koudgeperste olijfolie

4 eetlepels sherryazijn

zout naar smaak

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

snufje fijngehakte gedroogde rode chilipeper

400 gram knolvenkel, in dunne plakken

1 kleine rode ui, gepeld en in dunne plakken

16 kalamata olijven, ontpit en in plakjes

gemengde slasoorten

Snijd de gepelde paprika's in repen van 1 centimeter breed. Zet weg. Klop de olie met de azijn, het zout, de peper en chilipeper in een grote kom. Schep er de repen paprika, plakken venkel, ui en olijven door en laat circa 20 minuten marineren. Bekleed een dienschaal of zes bordjes met de gemengde slasoorten, giet er desgewenst wat olijfolie over en schep er het venkelmengsel over. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean