Proces tegen twee verplegers verlengd

DEN HAAG, 6 FEBR. De rechtszaak tegen de twee Haagse verplegers A. du M. (40) en J.H (37), die ervan worden beschuldigd bejaarden te hebben vermoord en bestolen, is opnieuw aangehouden. Tot ongenoegen van de rechtbankpresident mr. L Verheij heeft de rechtbank de zaak voor korte tijd moeten terugverwijzen naar de rechter-commissaris om nog twee getuigen te kunnen horen. Dit is de vierde keer dat het proces wordt uitgesteld. Het proces gaat verder op 17 en 18 februari.

De advocaten van de verdachten achten het na drie zittingsdagen nog steeds “noodzakelijk” twee getuigen te horen, een huishoudster van een van de overleden bewoners van de luxe bejaardenflats Waalsdorp en de zoon van een ander vermeend slachtoffer. De huishoudster is met een te hoge bloeddruk opgenomen in het ziekenhuis en de zoon is wegens een sterfgeval in het buitenland.

De rechtbankpresident toonde zich ongelukkig over de aanhouding van de rechtszaak. “De verdachten zitten al negen maanden vast. Het is spijtig dat niet alle partijen in dit proces de kortste weg hebben gekozen om de rechtbank in de gelegenheid te stellen tot een oordeel te kunnen komen.”