ING Vastgoed verkoopt beheersactiviteiten

De Kamerbeek Groep in Amersfoort neemt ING Vastgoed Management over. Dit bedrijf, dat vooral winkelcentra beheert, gaat als een zelfstandige eenheid met 70 personeelsleden door onder de Kamerbeek-paraplu

Volgens een woordvoerster van ING stoot ING Vastgoed de beheersactiviteiten af omdat deze niet worden beschouwd als kernactiviteit. ING Vastgoed Management was het laatste stukje beheersactiviteit van ING Vastgoed. Vastgoed Management beheert naast winkelcentra een groot aantal rechtbanken en een snel groeiend aantal kantoorgebouwen. Voor Kamerbeek zijn vooral de winkelcentra erg aantrekkelijk.

Kamerbeek Groep behoort met meer dan duizend medewerkers tot de grootste vastgoed- en verzekeringsadviseurs in Nederland. Tot de groep behoren ook NieboerGemako, Brink & Kooijman, Christiaan Smit en Kamminga. Gezien het grote groeipotentieel heeft de overneming van het ING-onderdeel geen gevolgen voor de werkgelegenheid, aldus Kamerbeek.