Delibas breekt met boksmanager Hoffman

PAPENDAL, 6 FEBR. Orhan Delibas heeft gebroken met manager Stan Hoffman. De 25-jarige profbokser wil onder geen enkele voorwaarde meer samenwerken met de Amerikaan. Het zwaarweltergewicht heeft zijn vierjarige contract, dat loopt tot medio 1999, eenzijdig opgezegd. “Persoonlijk heb ik geen problemen met Hoffman”, zei Delibas vanmorgen op het nationaal sportcentrum in Papendal.

“Hij is als een tweede vader voor mij geweest. Maar zijn manier van werken staat me niet aan. Ik pas niet in zijn Amerikaanse trainingssysteem en niet in zijn Amerikaanse manier van denken. Wat er ook gebeurt, ik boks niet meer onder hem.”

Als Hoffman hem aan zijn contract houdt, moet de Nederlandse Turk jarenlang aan de kant blijven. Delibas verklaarde bereid te zijn om een afkoopsom op tafel te leggen. “Daarna kan ik pas weer aan een voorzetting van mijn loopbaan denken”, zei hij. “Ik kan overal terecht, maar het liefst ga ik boksen in Turkije. Dat is mijn grootste droom.”