Zwemmer Wouda weer de snelste

IMPERIA, 5 FEBR. Marcel Wouda heeft gisteravond tijdens wereldbekerwedstrijden zwemmen kortebaan in de Italiaanse plaats Imperia de 100 en 400 meter wisselslag gewonnen.

De zwemmer uit Uden maakte op de langste afstand een tijd van 4.10.36. Dat was bijna vijf seconden boven het wereldrecord, dat hij zaterdag in Gelsenkirchen op 4.05,59 bracht. De 100 meter wisselslag ging in 54,75 seconden. Vandaag zwemt hij nog de 200 meter wisselslag.

Kirsten Vlieghuis eindigde op de 800 meter vrije slag als tweede in 8.36,47. Ze gaf ruim een seconde toe aan winnares Claudia Poll uit Costa Rica, die 8.35,41 liet afdrukken. Vlieghuis bezet de derde plaats in het klassement om de wereldbeker in haar discipline.

Wouda was halverwege de race op de loodzware 400 meter wisselslag slechts 0,6 seconde verwijderd van zijn tussentijd in Gelsenkirchen. “Langs de kant dachten ze ongetwijfeld: wat gaat die Wouda nu weer doen? Ikzelf had dat gevoel niet. Het was niet mijn bedoeling weer alles uit de kast halen. Winnen was belangrijker dan ten koste van veel kracht te proberen een nieuwe toptijd te realiseren. Ik wist dat ik ruim voor lag en heb die positie in de tweede helft van de race alleen maar geconsolideerd.”

Wouda is met zijn twee eerste plaatsen in Imperia weer een stap dichter bij de winst in de wereldbeker wisselslag, en de bijbehorende bonus van 7.500 dollar (bijna 13.000 gulden), gekomen. “Ik heb nog veertien punten achterstand op de Australiër Matthew Dunn, die al naar huis is”, aldus Wouda. “Normaal gesproken kan het niet meer mis gaan.” (Reuter)