Zesde nederlaag cricketers

JOHANNESBURG, 5 FEBR. Het Nederlands cricketelftal heeft de oefentoernee door Zuid-Afrika afgesloten met weer een nederlaag in de wedstrijd tegen Eastern Transvaal. Een overwinning had tot de mogelijkheden behoord, maar onervarenheid leidde tot onnodig verlies.

In de beginfase van de wedstrijd, waarin Eastern Transvaal eerst aan bat ging, leek het erop alsof Nederland een lawine aan runs te verwerken zou krijgen. André van Troost, binnengehaald als de grote 'verlosser', kon ook gisteren niet aan die verwachting voldoen. Hij werd in zes overs voor veertig weggeslagen. Ook Khan had zijn dag niet maar gelukkig waren Edwards, Zulfiqar, Nota en vooral Cantrell wel op dreef met de bal. Eastern Transvaal eindigde na 50 overs op 239 voor 9.

Nederland begon goed aan bat met pinchhitter André van Troost, die met een paar rake klappen 20 runs scoorde. Cantrell (35) werkte zoals altijd gedegen maar langzaam. Zuiderent kon ook niet direct op stoom komen, maar liet toch goed batten zien.

Hij had eigenlijk de wedstrijd voor Nederland moeten winnen maar kreeg het niet voor elkaar. Op een persoonlijke score van 68 wilde hij forceren en werd gevangen, waarna de rest van de Nederlandse slagmensen te matig presteerde om een positief resultaat te bereiken. Van Oosterom (22) werd gebowld waarna het duel eindigde op 208 all out. Dat betekende de zesde nederlaag van deze tour in zeven duels.

Aanvoerder Tim de Leede was weliswaar teleurgesteld over de negatieve balans maar zag toch ook veel pluspunten van de reis. “We hebben tegen het sterkste Zuidafrikaanse cricket gespeeld en dat hebben we gemerkt. Dit hoge niveau halen we nog niet maar de progressie is duidelijk aanwezig.”

“We gaan nu in Nederland nog vijf weken keihard trainen op conditie en techniek. Dan zijn we klaar voor het kwalificatietoernooi om de wereldbeker in Maleisië. Daar zal de tegenstand wat minder zijn en spelen we op andere wickets waar onze bowlers waarschijnlijk meer succes zullen hebben.” (ANP)