Robson: 'Er wordt op mij geschoten'

ROTTERDAM, 5 FEBR. Een groep Spaanse voetbalsupporters heeft via een grote advertentie in een plaatselijke krant opgeroepen tot steun aan Bobby Robson, coach van Barcelona. De Engelsman staat publiekelijk ter discussie, vooral nadat zijn club het afgelopen weekeinde tegen Oviedo een voorsprong van 2-0 weggaf.

Volgens de betreffende fans is Robson een “beleefd en goed” professional. Hij zou het mikpunt zijn van kwaadwillende journalisten. Onder de advertentie staat een gironummer, waarop aanhangers een bijdrage voor de 'Robson steun-groep' kunnen overmaken.

Het bestuur van Barcelona liet weten zich aan te sluiten bij de oproep. “Op dit moment is er geen aanleiding het vertrouwen in Robson op te zeggen”, aldus een woordvoerder. “Wij hebben geen twijfels over deze trainer. Ook niet als we in de beker van Real verliezen, ook niet als we daarna tegen Espanyol onderuit gaan.”

Robson vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd. “Er zijn mensen die niet ophouden tot ik ben weggepest”, zei de oud-trainer van onder meer PSV. “Als ik de kranten hier lees krijg ik het gevoel dat op mij wordt geschoten.”

El Periodico, één van Barcelona's dagbladen, meldde uitgebreid dat de aanstelling van Ajax-trainer Van Gaal binnen enkele dagen bekend wordt gemaakt. Van Gaal liet gisteren weten vrijwel rond te zijn met een buitenlandse club. De krant beriep zich op bronnen binnen Barcelona FC. De enige die werd geciteerd was voorzitter Nunez. Deze ontkende alles. Van Gaal wil vooralsnog geen commentaar geven op de vraag wie zijn nieuwe werkgever wordt.

De naam van Van Gaal is in het verleden dikwijls in verband gebracht met Bayern München. Voorzitter Franz Beckenbauer liet gisteren weten dat hij de huidige coach, de Italiaan Giovanni Trapattoni, graag wil behouden bij Bayern München. Beckenbauer reageerde hiermee op berichten, als zou de Duitse topclub op zoek zijn naar een nieuwe man.

Niet alleen wees Beckenbauer erop dat het contract van de Italiaan nog met een jaar doorloopt, daarnaast bood hij hem een vrijbrief voor verlenging aan. “Als Trapattoni ja zegt, dan is zijn verbintenis binnen twee minuten voor nog langere tijd ondertekend.”

Trapattoni was twee seizoenen geleden ook al eens een jaar coach van Bayern. Destijds vertrok hij al na een jaar. Hij trainde vervolgens Cagliari, op Sardinië, om vervolgens verrassend terug te keren naar Duitsland. (ANP)