Nutreco onderzoekt gang naar de beurs

De grote diervoedingsgroep Nutreco heeft Rabo Securities en het Amerikaanse Goldman Sachs opdracht gegeven de voordelen van een beursnotering te onderzoeken.

De aandelen van Nutreco zijn voor bijna 70 procent in handen van Britse institutionele beleggers, aldus een woordvoerder op het hoofdkantoor in Boxmeer, waar onder meer ook dochter Hendrix Veevoeder is gevestigd. Een groep Nederlandse instellingen, waaronder Rabo en ABN Amro, heeft 20 procent van het kapitaal in handen. Ruim 11 procent van de aandelen is in het bezit van het management.

Nutreco is in 1994 ontstaan als afsplitsing van de voedingsbelangen van het Britse olieconcern British Petroleum. Het bedrijf heeft meer dan zestig vestigingen in vijftien landen. De omzet beloopt zo'n 4,5 miljard per jaar. Van de 5500 personeelsleden werken er ongeveer 1500 in Nederland.