Mitsubishi wil gaan uitbreiden bij NedCar

NedCar-aandeelhouder Mitsubishi bestudeert plannen om een derde type auto te laten produceren in het Limburgse Born. De produktie zou rond de eeuwwisseling moeten ingaan. Ook bestaan er plannen om Mitsubishi-motoren bij NedCar te gaan bouwen. Bij NedCar wordt nu alleen de Mitsubishi-Carisma gebouwd voor het Japanse concern. Daarnaast rollen er ook kleine Volvo's van de band.

De produktielijn bij NedCar wordt momenteel verder uitgebouwd voor de vervaardiging van een Mitsubishi-ruimtewagen van het type MGX, waarvan er waarschijnlijk in 1998 50.000 van de band zullen komen. Het derde type ligt nog op de tekentafel. De uitbreidingsplannen hangen samen met de ambitieuze doelstelling van de Japanners om in Europa meer auto's af te zetten. De oorspronkelijke doelstelling - 300.000 wagens per jaar - is opgeschroefd naar 400.000 per jaar. Zeker de helft ervan moet worden gemaakt bij NedCar. De voormalige DAF-autofabriek in Born hoopt dit jaar 200.000 wagens te kunnen produceren. De produktie wordt gelijkelijk verdeeld over Volvo en Mitsubishi. Het afgelopen jaar kampte NedCar met moeilijkheden, waardoor de produktie bleef steken op 145.000 auto's.