Miljoenen boete voor Simpson

WASHINGTON, 5 FEBR. De voormalige Amerikaanse sporter en filmfigurant O.J. Simpson is gisteren na een civiel proces door een jury verantwoordelijk gesteld voor de gewelddadige dood van zijn ex-vrouw Nicole en haar vriend Ronald Goldman.

De uitspraak kwam enkele uren na de State of the Union, de jaarlijkse toespraak van de president tot het congres. Het Witte Huis had zijn uiterste best gedaan de aandacht in de VS volledig te concentreren op de president, door ervoor te zorgen dat zijn speech 'live' op alle zenders werd uitgezonden.

Clinton had echter nauwelijks het laatste woord uitgesproken of de jury in het civiele proces tegen de sport-ster maakte bekend dat Simpson verantwoordelijk was en veroordeeld zou worden tot het betalen van 8,5 miljoen dollar smartegeld. Bijna anderhalf jaar geleden mondde de veelbesproken strafzaak tegen Simpson, die het Amerikaanse volk maandenlang in zijn ban had gehouden, uit in vrijspraak.

Niet alleen bij het Witte Huis veroorzaakte de samenloop van omstandigheden een lichte paniek. Ervaren televisie-commentatoren richtten zich handenwringend tot de kijkers met de mededeling dat zij ook niet wisten wat die avond voorrang zou krijgen, de toekomst van het land of de toekomst van O.J.