'Kleine auto's moeten veiliger'

AMSTERDAM, 5 FEBR. De markt voor kleine auto's is een interessante groeimarkt, zowel in Nederland als in Europa, vindt ir. Frans Sevenstern. De voorzitter van het organisatiecomité AutoRai, voormalig bestuursvoorzitter van autofabrikant NedCar, deed die uitspraak aan de vooravond van de AutoRai, de tweejaarlijkse autotentoonstelling die vanaf morgen tot en met 16 februari in Amsterdam wordt gehouden.

De Amerikaanse hoogleraar is inmiddels niet langer een roepende in de woestijn. Vorige maand werd hij door de Indiase ministeries van sociale zaken en onderwijs uitgenodigd om voor een aantal hoogwaardigheidsbekleders nog eens zijn opvattingen uiteen te zetten. “Er is volgens mij sprake van een kentering”, zegt Arvind Risbud van het ministerie van sociale zaken, die toegeeft dat de staat van dienst van zijn regering op het terrein van de kinderarbeid de afgelopen tientallen jaren weinig indrukwekkend is geweest. “De negatieve publiciteit in binnen- en buitenland heeft zeker tot deze verandering bijgedragen.”