Enertel krijgt belangrijke licenties

ROTTERDAM, 5 FEBR. Enertel, een telecommunicatiebedrijf van negen samenwerkende energiebedrijven is dankzij nieuwe vergunningen beter in staat met PTT-Telecom te concurreren.

Een van de Enertel-deelnemers, het Noordhollandse energiebedrijf ENW, maakte vandaag bekend van het ministerie van Verkeer en Waterstaat vergunning te hebben gekregen voor regionale telecominfrastructuur. ENW heeft nu 'graafrecht' om kabbelnetten aan te leggen. Ook kreeg het een interconnectierecht. Daarmee kunnen bestaande regionale netten met elkaar worden verbonden en aangesloten worden op netten van de concurrent.

Als alle negen energiebedrijven zo'n vergunning hebben, is er een alternatief netwerk en kan Enertel landelijk telecommunicatie-diensten aanbieden.

ENW zegt met haar dochter Telecom Noord West in Noord-Holland op het gebied van datacommunicatie 5 procent van de zakelijke markt in handen te hebben. Er werken honderd mensen en het maakt een omzet van 30 miljoen. (ANP)