Zakenman bekent in omkoopzaak

WINCHESTER, 4 FEBR. De Maleisische zakenman Heng Suen Lim heeft voor de rechtbank in Winchester tijdens de behandeling van het omkoopschandaal in het Britse voetbal toegegeven geld voor manipulatie van voetbalduels uit Maleisië te hebben ontvangen. Behalve Lim staan de doelmannen Grobbelaar en Segers en oud-speler Fashanu terecht. Zij worden ervan beschuldigd in opdracht van een goksyndicaat in Maleisië resultaten te hebben beïnvloed.

Lim zou hebben gefungeerd als tussenpersoon van het syndicaat, dat miljoenen guldens verdiende met gemanipuleerde weddenschappen. Op de dertiende procesdag verklaarde hij eerst vrienden in Maleisië te hebben getipt zonder daarvoor geld te hebben ontvangen. Later gaf hij toe een overeenkomst te hebben gehad met een andere zakenman, Johannes Joseph uit Kuala Lumpur. Hij ontving onder meer een bedrag van bijna 40.000 gulden.