VERSIERDE KOOLRAAP

Voor 4 personen:

1 grote koolraap

3 deciliter gezeefde tomatensaus

1 bouillontablet

1 theelepel Italiaanse kruiden

zout, peper

1 volle theelepel maïzena

1 of 2 bolletjes Mozzarella

eventueel 8 blaadjes basilicum of takjes oregano

Snijd de koolraap in 6-8 plakken, schil en was ze. Kook de koolraap in 15-20 minuten gaar. Breng de tomatensaus met 2 deciliter water, het bouillontablet en de kruiden aan de kook. Laat het sausje even pruttelen. Roer de maïzena met een lepel water glad, bind hiermee de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd een bolletje mozzarella in dunne plakken of twee in dikkere plakken. Schik de koolraap op een grote schaal, schenk de saus erover. Leg op elke plak koolraap met saus een plakje mozzarella. Laat de kaas onder de grill of in een hete oven in korte tijd smelten. Garneer desgewenst met basilicum of oregano. Eetidee: cordon bleu en gekookte aardappelen of puree.

    • Annelène van Eijndhoven