Van Gaal rond met nieuwe club

Niet bekend

“De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium”, zei Van Gaal. “Ik ga ervan uit dat het goed komt. We praten nog over details, zoals altijd in de top. Het gaat om een buitenlandse club, dat mag wel duidelijk zijn.”

Van Gaal wilde nog geen felicitaties in ontvangst nemen. “Ik moet eerst nog tekenen”, stelde hij. “Maar andere clubs hoeven voorlopig niet meer te bellen. Ik ben al met heel wat clubs in verband gebracht. Of mijn nieuwe club erbij zat? Daar ga ik niet op in.”

Ook als hij zijn handtekening heeft gezet, wil Van Gaal zijn nieuwe werkgever zelf nog niet onthullen. “Dat laat ik aan de club over. Dat is niet aan mij.”

Zijn assistent Gerard van der Lem reageerde verrast op de ontwikkelingen rond Van Gaal. “Maar het is nog steeds de bedoeling dat we samen verder gaan”, zei Van der Lem. Ook Van Gaal liet zich in die richting uit. “Maar dat is geen nieuws. Dat Gerard nog niet helemaal op de hoogte is, lijkt me logisch. Eerst de hoofdcoach aantrekken, dan pas de assistent. Zo gaat dat nu eenmaal.”

Trainer Eric Gerets treedt komend seizoen in dienst van de Belgische landskampioen Club Brugge. De voormalige international van België tekent deze week bij zijn nieuwe club een contract voor twee jaar.Gerets, bezig aan zijn derde seizoen bij Lierse SK, volgt in Brugge Hugo Broos op. Deze is de belangrijkste kandidaat om Gerets bij Lierse SK af te lossen. Broos neemt na zes jaar afscheid van Club Brugge.

Freddy Van Laer, de voorzitter van Lierse SK, maakte gisteren het nieuws over het vertrek van Gerets bekend. “Ik kreeg vanmorgen een telefoontje van hem. Hij zei dat hij voor twee seizoenen naar Brugge ging”, liet Van Laer weten. Gerets wilde nog geen commentaar geven. “Dat komt later wel”, was zijn enige reactie.

Gerets (43) was verdediger bij Standard Luik, AC Milan en PSV. Club Brugge is zijn derde club als trainer. Hij debuteerde als coach bij Luik, waar hij twee moeilijke seizoenen beleefde. In 1994 stapte Gerets over naar Lierse SK. (ANP)