Uni-Invest trekt bod op Enhobel in

Het vastgoedbeleggingsfonds Uni-Invest heeft zijn bod op de kleine branchegenoot Enhobel ingetrokken, enkele dagen voordat het bod officieel zou verstrijken. Als reden geeft de directie van Uni-Invest op dat geen enkele aandeelhouder van Enhobel heeft gereageerd, “in welke vorm dan ook”.

Uni-Invest kwam op 6 januari met het plan Enhobel over te nemen. Het bestuur van Enhobel wees een dag later het ongevraagde bod als onvoldoende van de hand. De koers van de aandelen is sindsdien met negen gulden gestegen naar 28 gulden. Onder de grootaandeelhouders van Enhobel bevinden zich verschillende stichtingen waarvan niet duidelijk is welke beleggers daar achter schuil gaan. De aandeelhouders lieten na het bod niets van zich horen.

Volgens financieel directeur drs. R. Stolle van Uni-Invest is er ook met de directie van Enhobel geen contact meer geweest. “Het enige wat over zou blijven, zou het uitbrengen van een biedingsbericht zijn”, aldus Stolle, “maar dat lijkt gezien de onduidelijkheid over de aandeelhouders zonde van het geld”.