Twee broers (16) en (19) doden vader

AMSTERDAM, 4 FEBR. De Amsterdamse politie heeft gisterochtend in een woning in Amsterdam-West twee broers van 16 en 19 jaar gearresteerd op verdenking van moord op hun vader.

De broers waren naar eigen zeggen hun vader te lijf gegaan toen die hun moeder mishandelde. Vervolgens belden zij zelf de politie. De moeder is in het ziekenhuis behandeld aan een gebroken neus en jukbeen.

Volgens een politiewoordvoerder zijn in de woning van het gezin geen vuurwapens of messen aangetroffen. Hij leidt daaruit af dat de vader door fysiek geweld om het leven is gekomen. De twee zoons waren erg overstuur na het gebeurde, aldus de politie. Zij zijn ingesloten en konden pas later op de dag worden gehoord. De drie andere kinderen van het Marokkaanse gezin zijn door hulpverleners opgevangen.