Hoofd BVD Buis vertrekt naar Smit

DEN HAAG, 4 FEBR. Het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), N.W.G. Buis (57), vertrekt op 1 mei bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Buis wordt algemeen directeur bij Smit Internationale in Rotterdam.

Dat heeft het departement bekendgemaakt. Buis vindt dat een baan bij een grote multinational op maritiem terrein beter aansluit op zijn voorgaande ervaring bij de koninklijke marine. Voordat hij op 1 november 1995 hoofd van de BVD werd was Buis bevelhebber der zeestrijdkrachten en voorzitter van de Admiraliteitsraad.

Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) zegt in een reactie begrip te hebben voor de overstap, maar hij betreurt het dat hij al zo snel vertrekt. Buis werkte 38 jaar in dienst van de overheid. Bij de BVD was Buis de opvolger van A. Docters van Leeuwen.