FIFA probeert rel over WK 2006 te sussen

LONDEN, 4 FEBR. De wereldvoetbalbond FIFA trekt zich bij de toekenning van het eindtoernooi om de wereldtitel in 2006 niets aan van het standpunt van de Europese voetbalbond (UEFA). Dat zei woordvoerder Cooper gisteren in een reactie op de rel tussen Duitsland en Engeland over de organisatie van het toernooi. “We kijken alleen naar de feitelijke inhoud van het bidbook, de rest is minder belangrijk”, liet hij weten.

De Engelse voetbalbond (FA) haalde in het weekeinde fel uit naar de UEFA. Het bestuur van de Europese bond stuurde vrijdag onverwacht een fax naar Londen, waarin zij openlijk de steun aan de Duitse campagne bevestigde. De FA verklaarde nooit iets van een dergelijke opzet te hebben vernomen.Engeland heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld voor het WK in 2006. De goede ervaringen tijdens het EK in 1996 hebben binnen de FA echter veel enthousiasme losgemaakt. Op 12 februari kondigt de Engelse voetbalbond waarschijnlijk de interesse in het WK formeel aan. Pas over twee jaar sluit de inschrijvingstremijn. In juni 2000 valt de beslissing over het gastland. Premier Major sprak gisteren steun uit voor een Engelse campagne voor het WK 2006.