Staking treft bedrijf van Unilever

ROTTERDAM, 3 FEBR. Bij de margarinefabriek van Van den Berg Nederland in Rotterdam (een onderdeel van Unilever) is de produktie vanmorgen voor tachtig procent stilgevallen als gevolg van een staking bij de expeditieafdeling van het bedrijf. Dat heeft een woordvoerder van Unilever vanochtend meegedeeld.

De 29 werknemers van de expeditie-afdeling legden gisteravond het werk neer en sloten zich in op hun afdeling uit protest tegen het plan van de directie de expeditie af te stoten. De directie probeerde met behulp van de vakbonden in gesprek te komen met de actievoerders, maar vanochtend was dat nog niet gelukt. De produktie bij de fabriek, waar duizend mensen werken, kwam grotendeels tot stilstand omdat de pakken met margarine niet meer weggewerkt kunnen worden.

De directie wil de expeditieafdeling afstoten om redenen van efficiency. Het zou de bedoeling zijn dat alle werknemers meegaan naar de nieuwe werkgever maar de woordvoerder van Unilever sloot verlies van enkele arbeidsplaatsen niet uit. De wilde staking brak uit nadat een concept-aanvraag van de directie aan de ondernemingsraad inzake het reorganisatieplan bekend was geworden.