Spanje

In Spanje lijkt Real Madrid op weg naar de landstitel. Een paar uur nadat Barcelona thuis had gefaald tegen middenmoter Oviedo (2-2) won Real de topper tegen Deportivo la Coruña met 3-2. Het verschil tussen de twee grootmachten van Spanje liep op tot vijf punten, met nog twintig duels te gaan. Real is dit seizoen een hechter collectief, dat minder wisselvallig is dan het vedettenensemble van Barcelona.

Real Madrid kwam gisteren twee keer op achterstand. In de eerste helft gebeurde dat na een doelpunt van de Braziliaan Flavio Conceicao. Verdediger Panucci, onlangs overgenomen van AC Milan, maakte nog voor rust gelijk met een kopbal. Vlak na de pauze scoorde de Fransman Martins van dichtbij voor La Coruña. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen zorgde international Hierro voor 2-2. Het was de enige treffer van een Spanjaard in deze wedstrijd. De verdediging van La Coruña stond op het verkeerde been, omdat de verwachting was dat Suker of Roberto Carlos de vrije trap zou nemen. De winnende treffer was van Suker.

In Nou Camp reageerde het publiek woedend op het sullige puntenverlies van Barcelona, dat in de tweede helft eerst afstand nam door invaller Pizzi en Ronaldo. Het was de negentiende treffer van de Braziliaan in de competitie. Oli scoorde in het laatste kwartier twee keer tegen met het hoofd. “We lieten Oli twee keer volledig vrij. Stom”, aldus trainer Robson.

Real Betis, de club van oud-Ajacied Finidi, staat derde op tien punten van Real. Betis won eenvoudig van Athletic Bilbao: 0-3.

Atletico Madrid, in maart tegenstander van Ajax in de kwartfinales van de Champions League, heeft zaterdagavond in Vigo gelijk gespeeld tegen Celta: 1-1. Voor Atletico stond de wedstrijd al in het teken van de twee duels met Ajax (5 maart in Amsterdam, 19 maart in Madrid). Trainer Antic gaat zelfs zover zijn spelers tactisch te laten spelen zoals dat straks in Amsterdam ook moet. “Misschien is het niet normaal, maar van nu af aan moeten mijn spelers alleen nog maar aan Ajax denken.” Maar voorzitter Jesus Gil had felle kritiek. “Dit is niet mijn Atletico. Het is geen schim meer van de ploeg die vorig jaar de titel en de beker won.”