Manchester blijft aan kop, Barcelona thuis gelijk

ROTTERDAM, 3 FEBR. Manchester United heeft dit weekeinde de leiding in de Engelse voetbalcompetitie behouden. De landskampioen versloeg Southampton met 2-1. Aanvoerder Eric Cantona maakte tien minuten voor het einde het winnende doelpunt.

Liverpool hield de achterstand beperkt tot één punt door een zege (1-0) op Derby County. De achterstand van Arsenal, waar de geschorste Bergkamp niet meedeed, is drie punten na een 0-0 gelijkspel tegen Leeds United.

Spectaculair was de doeltreffendheid van topschutter Alan Shearer, gistermiddag in de thuiswedstrijd tegen Leicester City. Newcastle, onder leiding van de nieuwe manager Kenny Dalglish, kwam met 3-1 achter. Daarna scoorde Shearer drie keer binnen veertien minuten. Daardoor werd het toch nog 4-3. De achterstand van Newcastle op Manchester bedraagt vijf punten. Shearer scoorde dit seizoen al twintig keer. Ruud Gullit behaalde met Chelsea de elfde overwinning, een 2-1 zege bij stadgenoot Tottenham Hotspur.