België

In België heeft Excelsior Moeskroen ook zijn tweede wedstrijd zonder de nieuwe bondscoach George Leekens gelijkgespeeld. Waar dat vorige week bij Anderlecht nog een verdienstelijk resultaat was, gingen gisteren in eigen stadion twee punten verloren door een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge.

Een opvallend resultaat, omdat Cercle met onderaan de ranglijst staat. Kampioen Club Brugge profiteerde door thuis met 2-1 te winnen van Racing Genk.

Moeskroen, dat sinds 7 september vorig jaar alle duels op eigen terrein had gewonnen, kwam zelfs achter te staan. Lokonda Mpenza, de beste voetballer van Moeskroen, maakte gelijk. De Nederlander Wim Kooiman (Cercle) was even daarvoor uit het veld gestuurd. De zege van Club op Racing Genk kreeg pas in de laatste tien minuten gestalte, dankzij Addo en Danilevicius. De Kroaat Spehar had bij de stand 0-0 een strafschop gemist voor Club.

Lierse SK zakte van twee naar drie op de ranglijst door een gelijkspel tegen Charleroi. Jovan gaf de thuisclub voor rust de leiding. Na de pauze herstelde De Roover het evenwicht. Bij Lierse SK stond Jan Moons onder de lat. Hij verving Stanley Menzo, die vrijdag op de training een lichte blessure opliep.

Anderlecht won bij Lokeren met 1-0 door een doelpunt van Boffin een kwartier voor het einde. Door de zege staat Anderlecht nu vijfde.