SATAN

Officieren van justitie in Parijs hebben een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 51-jarige Josianne Pasquier wegens het lastig vallen van de 62-jarige mode-ontwerper Paco Rabanne. Rabanne, naast mode-ontwerper de auteur van verschillende boeken over bovennatuurlijke krachten, vertelde de rechter dat Pasquier hem op weg naar zijn favoriete restaurant regelmatig achtervolgde en hem dan de volgende woorden toeriep: “Satan! Pooier! Pedofiel!”

Ook kwam ze regelmatig in zijn winkel om klanten ervan te overtuigen niets te kopen in dit 'satanshol'. Als verweer betoogde Josianne Pasquier dat Rabanne over duivelse krachten beschikte: “Elke keer als ik chocolade eet, vertelt hij me dat ik teveel eet en dan zeg ik hem dat ik niet homoseksueel ben.” het is onduidelijk wat zij daarmee bedoelt. De rechter doet uitspraak op 24 februari.