MUIS

Trackballs voor bureaugebruik waarvan de bal met de vinger wordt bediend, kunnen inderdaad 'doorschieten' (W&O, 18 januari). Dat kan worden verminderd door de snelheid en versnelling van de muis/trackball goed in te stellen. Ik gebruik nu een tijdje de 'Trackman Marble' van Logitech met Windows 3.1 en zou niet anders meer willen.

De bal wordt met de duim bediend waardoor doorschieten er niet bij is. De middelste en rechter muisknop kunnen apart worden ingesteld. Ik 'dubbelklik' met de middelste knop en maak Windows-vensters beeldvullend met de rechter knop. Veel andere toewijzingen zijn ook mogelijk, zoals 'Enter', 'PgUp'/'PgDn' of veelgebruikte functietoetsen. Onder Windows 95 kan er vast nog veel meer mee. Voor mij geen muis meer, het scheelt ook nog ruimte op het bureau.

    • Marten Hoffmann